viernes, 12 de abril de 2013

CENTENARI DEL PONT DE CANALEJASL'històric Pont de Canalejas d'Elx compleix 100 anys el pròxim 20 d'abril, una obra puntera que va servir com exemple per a altres ponts del territori nacional.

 


Aquest curs, els alumnes de 1º d'ESO van fer una visita-recorregut pels ponts d'Elx . En aquesta activitat van tenir ocasió d'observar de prop aquestes estructures i afermar els conceptes explicats en teoria .Al mateix temps, van conèixer un poc millor la història de la seua localitat i la repercussió que comporta la construcció d'un pont per al desenvolupament i expansió d'una ciutat.


A continuació s'exposen tres apartats:

1) La part del treball relativa a aquest pont realitzada per l'alumne Juan Fernández López

SISTEMA CONSTRUCTIU: És un pont d'arc de tauler superior, té 78 metres de longitud i 22 metres d'alçada.L' esforç de flexió es transmet des del tauler a l'arc directament i mitjançant diafragmes transversals.

Un pont d'arc és un pont en recolzaments als extrems de la llum, entre els recolzaments es fa una estructura en forma d'arc, en la que es tranmeten les càrregues.


COMENTARIS:

El tram central té 50 metres de llum, i els trams laterals recolzats en estreps.Va ser l'obra pública de major llum d' Espanya fins als anys 20.
2 comentarios:

 1. Las fotos de que años són?¿
  Estan editadas?¿ :)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Las fotografías son de los años 1912 y 1913.La primera de las imágenes corresponde al día en que se inauguró el puente.
   Las fotografías están editadas.
   Rosa Díaz

   Eliminar